Virkesstudion
Posted: 22 januari 2020

Virkesstudion #24 - Väder och vind

I detta avsnitt av Virkesstudion så diskuterar Per och Carl Johan bland annat vilka säljformer som erbjuds på Virkesbörsen som skogsägare kan välja på i samband med sin avverkning eller skogliga åtgärd. Det viktigaste är att du som skogsägare alltid ser till att konkurrensutsätta ditt virke!

Samtidigt så har den svenska "vintern" varit lite annorlunda i år. Carl Johan belyser bland annat hur tjällossningen kan påverka vissa fastigheter och problematiken som detta medför. Om du som markägare har en trakt med bra bärighet på så kan den vara mer attraktiv att avverka i dessa tider.

Om klimatet fortsätter att ändra på sig kan detta även innebära att man i framtiden kommer att behöva tänka om hur man ska hugga kring områden med sämre bärighet.

Har du frågor eller förslag på ämnen som borde diskuteras? Tveka inte på att höra av dig till oss på virkesstudion@virkesborsen.se