Posted: 24 januari 2020

Skogskompis - Husqvarna

I Husqvarna vid Vätterns östra strand ligger fabriken som är lite av en ikon för svensk industri. Här har man genom åren tillverkat vapen, järnspisar, symaskiner, motorcyklar och mycket annat. Och kanske det som vi på Virkesbörsen är mest intresserad av, nämligen motorsågar.

För ett tag sedan fick vi möjlig att träffa Lars Strandell som arbetar åt Husqvarna med att visa upp och utveckla deras produkter för skoglig verksamhet. Lars har en gedigen bakgrund som skogshuggare och har mer än tio gånger stått överst på pallen i världsmästerskapen i motorsågning. 

Lars tog emot oss i Husqvarna showroom som ligger inne på fabriksområdet. Här finns miljöer uppbyggda för deras olika affärsområden. Här kan besökare titta närmre både på gräsklippare och andra trädgårdsprodukter men så klart även motorsågar.

Att se utvecklingen som skett på motorsågsidan över åren är verkligen imponerade. Från att i början behöva manövreras av två personer med en stor och klumpig såg till dagens ergonomiskt utformade med bästa möjliga effekt är verkligen imponerande. Självklart fick vi en bra genomgång av deras senaste proffsmodell Husqvarna 550 XPG Mark II som verkligen är en bra kollega att ha med sig i skogen. Kolla mer på vårt klipp så kan du höra mer om den.

Vi har vi nöjet att meddela att vi tillsammans med Husqvarna genomför en tävling där just du kan bli ägare av en Husqvarna 550 XPG Mark II.

Klicka här för att delta i tävlingen

OBS! Tävlingen pågår fram till 2020-02-17 (Fullständiga regler och villkor finns i länken ovan)