None
Nyheter
Posted: 19 januari 2020

Nyhetsbrev 2020-01-19

Hej allesammans!
Nytt år, nya möjligheter, det är väl så man säger? Det är vad vi har märkt av i alla fall. Vårt förlängda mellandagserbjudande med en gratis guldannons har verkligen gått hem ute i stugorna. Annonserna har bokstavligen strömmat in och rivstartat 2020 för Virkesbörsen. Detta är självklart otroligt roligt och vi jobbar stenhårt med era annonser. En annan ”nyhet” är att vi valt att förlägga vårt nyhetsbrev till söndagar istället för fredagar som det tidigare skickats ut på.

Stort intresse för våra guldannonser

Under julledigheten så valde vi att erbjuda alla våra underbara medlemmar en gratis guldannons. Denna ”julklapp” har ni verkligen tagit till er vilket skänkt oss enorm glädje. Erbjudandet har nyttjats från norr till söder i vårt avlånga land. Samtidigt vill vi också passa på att upplysa alla våra medlemmar om att alltid ta in anbud från flera olika aktörer när det där dags att avverka eller utföra någon annan skoglig åtgärd. Självklart gör ni det lättast genom att använda Virkesbörsen.

Virkesprisdindikatorn – december

I sedvanlig ordning så publicerades Virkesprisindikatorn och denna gång gäller den för december månad. 
Virkesmarknaden har försvagats succesivt sedan sommaren 2018 och prissänkningar på virke har gjorts regelbundet. Även om virkesmarknaden i sin helhet är betydligt svagare än för ett år sedan är den makroekonomiska utvecklingen inte lika tydligt nedåtgående och Virkesprisindikatorn var oförändrad i december jämfört med i november på 100,39.

Virkesstudion #23 – Summering

I detta avsnitt av Virkesstudion summerar Carl Johan och Per det senaste gångna året och blickar framåt. Är granbarkborren en naturlig del av virkesåret nu eller fortfarande en marknadsabnormalitet? 2019 blev ett bra år för Virkesbörsen. Tack alla kunder och alla andra som bidrog till en mer transparent och effektiv virkesmarknad!

Skogskompis på besök i Skara

Förra veckan var Carl Johan Moberg och träffade Skaraortens driftledarklubb och berättade hur man köper och säljer virke på Virkesbörsen. På bilden ser ni deras ordförande Göran Sundberg och Carl Johan Moberg. Intresset var stort och besökarna var väldigt nyfiken och engagerade, vilket självklart glädjer oss.

 Vår VD och medgrundare Adam Aljaraidah var med i en intervju med Skogsaktuellt där han berättar hur allt fler skogsägare och Skogsbolag använder Virkesbörsen samt hur han ser på Virkesbörsen i framtiden. Läs hela arikeln klicka här